Ootame üldhariduskoole kandideerima kvaliteedihindamise pilooti

Kutsume üldhariduskoole kandideerima 2025. aasta kvaliteedihindamise pilootprogrammi. Piloteerimise eesmärk on toetada koolide arengut – pakkudes neile võimaluse tõenduspõhiseks eneseanalüüsiks ning väärtuslikuks välishindamise käigus saadavaks tagasisideks. Hindamise tulemusena valmib koolil parendustegevuste kava, mis aitab suunata iga õppija arengut toetavat koolikultuuri.  

Mida kvaliteedihindamise piloot endast kujutab? 

Üldhariduse kvaliteedi hindamine on kujundav hindamine, mille eesmärk on võimestada õppeasutusi iga õppija arengut toetava õpikeskkonna pideval ja tõenduspõhisel kujundamisel. 

Üldhariduse kvaliteedi hindamine sisaldab:

  • Kvaliteedikriteeriumite alusel tehtud kooli eneseanalüüsi: Koolimeeskond viib läbi põhjaliku eneseanalüüsi, mis aitab kaardistada tugevused ja parendusvaldkonnad. 
  • Välist tagasisidet: Välishindamise käigus annavad hindamiseksperdid koolile tagasisidet, pakkudes objektiivset pilku kooli tegevustele. 
  • Parendustegevuste kava koostamist: Hindamise lõpuks töötab koolimeeskond välja tegevuskava, mis aitab saavutada seatud kvaliteedieesmärke. 
  • Järeltegevusi: parendustegevuskava rakendamine, fookusteemalised arutelupäevad jms.

Hindamistsükli kestus kokku ca 10 kuud kuni 1 aasta.  

Kes saab kandideerida? 

Valime kuni 12 üldhariduskooli üle Eesti.

Valikukriteeriumid:

  1. Kooli pühendumus ja valmidus arendustegevusteks: Koolil on soov ja valmisolek pühenduda pikaajalisele arendusprotsessile. 
  2. Mitmekülgne ja motiveeritud koolimeeskond: Eelistame koole, kus programmis osalemiseks on moodustatud mitmekesine ja motiveeritud meeskond, kuhu kuuluvad juhtkonna, õpetajate ja tugipersonali esindajad. 

Ootame pilooti üldhariduskoole, kuid võimalusel valime välja vähemalt 3 algkooli ja 5 põhikooli ning riigigümnaasiume ja erakoole üle Eesti. Püüame leida muuhulgas koole, kus on vähem kui 80 õppijat ning rohkem kui 700 õppijat.  

Ootame kindlasti kandideerima ka kõiki motiveeritud koole, kes ei vasta täpselt ülal toodud eelistustele, sest mitmekülgsus on piloteerimisel väga oluline.

Kuidas kandideerida? 

Palun esitage oma kooli kandideerimisavaldus hiljemalt 08.10.2024. Kandideerimisvorm on leitav siit.

Kandideerimistulemustest anname teada hiljemalt 25.10.2024 soovi avaldanutele e-maili teel.

*Piloodiga alustamise aja lepime kokku iga kooliga eraldi, esimene võimalus on alustada jaanuaris.

Kasutage võimalust arendada oma kooli!

Lisainfo ja küsimuste korral võtke meiega ühendust: kristina.hallikas@harno.ee, tel: 56221025

Loe lisa pilootprojekti kasu ja tulemuste kohta siit.


2022–2029 viiakse HAKAs ellu tegevusi “Tõenduspõhise ja õppija arengut toetava kvaliteedijuhtimise edendamine üldhariduses raames ja Euroopa Liidu ning Haridus- ja Teadusministeeriumi kaasrahastuse toel.