Kutsehariduse hindamisnõukogu võttis vastu 13 hindamisotsust

21. jaanuaril toimus toimus 2021. aasta esimene kutsehariduse hindamisnõukogu istung. Nõukogu võttis vastu kolme kooli 12 õppekavarühma kvaliteedi hindamise otsust ja ühe kooli õppekavarühma kõrvaltingimuse täitmise otsuse. Lisaks hindamisotsuste vastuvõtmisele andis nõukogu tagasisidet kuue kooli õppekavarühmade parendustegevuste ülevaadetele.

Kutsehariduse hindamisnõukogu otsused lühidalt:

  • Pärnumaa Kutsehariduskeskuses viiakse järgmine kutseõppe kvaliteedi hindamine läbi kuue aasta pärast õppekavarühmades: majandusarvestus ja maksundus; sekretäri- ja kontoritöö; juhtimine ja haldus; elektrienergia ja energeetika; elektroonika ja automaatika; hulgi- ja jaekaubandus; transporditeenused; andmebaaside ja võrgu disain ning haldus; mootorliikurid, laevandus- ja lennundustehnika.
  • Kuressaare Ametikoolis viiakse järgmine kutseõppe kvaliteedi hindamine läbi kuue aasta pärast mootorliikurite, laevandus- ja lennundustehnika õppekavarühmas.
  • Võrumaa Kutsehariduseskuses viiakse järgmine kutseõppe kvaliteedi hindamine läbi kuue aasta pärast õppekavarühmades: elektroonika ja automaatika; andmebaaside ja võrgu disain ning haldus.
  • Nõukogu luges Juuksurite Erakooli „Maridel“ kõrvaltingimuse juuksuritöö ja iluteeninduse õppekavarühmas täidetuks ja jättis jõusse otsuse viia järgmine kvaliteedi hindamine selles õppekavarühmas läbi kuue aasta pärast.

Täpsema info leiad hindamisnõukogu istungi protokollist. Kvaliteedihindamise otsused ja aruanded on siin.

Kutseõppe hindamine

Kutseõppe kvaliteedi hindamine on sisehindamisel põhinev kooliväliste sõltumatute hindajate läbiviidav välishindamine, mis toimub vähemalt üks kord kuue aasta jooksul. Kordushindamine toimub koolide nendes õppekavarühmadess, mis on saanud õppeõiguse kolmeks aastaks ja taotlevad õppekavarühmas kordushindamist. Kordushindamisel tähtajatu õppe õiguse saanud kooli õppekavarühm läbib edaspidi regulaarse kvaliteedi hindamise.