Kandideeri e-kursuse hindajaks

Kui sul on kogemus e-kursuste loomise, läbiviimise, arendamise või hindamise alal, ja/või kvaliteedi hindamise kogemus hariduse valdkonnas, oled oodatud kandideerima e-kursuse hindajaks! Eriti oodatud on kandideerima haridustehnoloogid – nii kogenud kui algajad. Kandideerimiseks täida vorm allpool.

E-kursuse kvaliteedimärk

E-kursuse kvaliteedimärgi kuvandi ja kontseptsiooni töötas 2008. aastal välja Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse e-õppe kvaliteedi töörühm. Samal aastal anti välja ka esimesed e-kursuse kvaliteedimärgid. 2020. aastast koordineerib kvaliteedimärgi väljaandmist Eesti Kõrg- ja Kutsehariduse Kvaliteediagentuur. E-kursuse kvaliteedimärki antakse välja selleks, et tõsta e-kursuste kvaliteeti nii kõrghariduses, kutseõppes kui ka üldhariduses, ja jagada häid kogemusi.

Ootame e-kursuse hindajaks kandideerima e-õppe eksperte, kes hakkaksid e-kursuseid hindama. Hindaja ülesandeks taotlusvoorus on etteantud kriteeriumite põhjal kolme e-kursuse individuaalne ja meeskondlik hindamine ning meeskondliku tagasiside koostamine hinnatud e-kursuste autoritele. Ekspertmeeskonnad nimetavad oma hinnangute alusel kvaliteedinõuetele vastavad e-kursused ja aasta e-kursuse nominendid.

Ülesanded, mis hindamiseksperte ees ootavad:

  • osaleda 18. veebruaril veebipõhisel infopäeval;
  • hinnata hindamismaatriksi alusel kolme e-kursust;
  • osaleda meeskondlikul hindamisel ja tagasiside koostamisel.

Individuaalse ja meeskondliku hindamise töömaht sõltub hindaja e-õppe kogemusest, kuid hinnanguliselt kulub vähemalt 3–4 päeva.

Hindamiseksperdi töö on mõeldud oma teadmiste ja kogemuste täiendamiseks ning ei ole tasustatud. Kõigil hindajatel on võimalus osaleda infopäeval ning e-kursuse kvaliteedimärgi tunnustusseminaril, kus parimate kursuste autorid tutvustavad oma kursuseid ja jagavad häid praktikaid. Uutele hindajatele on infopäeval osalemine kohustuslik. Eksperdid valib välja e-kursuse kvaliteedi töörühm. Ekspertide valikul eelistatakse kandidaate, kelle e-kursusele on omistatud kvaliteedimärk. Uuri kvaliteedimärgi kohta lisa siit.


Kandideerimine on lõppenud.