Meist

Eesti Hariduse Kvaliteediagentuuri (HAKA) ülesanne on õppe- ja koolitusasutuste kvaliteedi hindamine ning kvaliteedikultuuri edendamine hariduse valdkonnas, sh parimate rahvusvaheliste praktikate maale toomine ning panustamine ka teiste riikide hariduse kvaliteedi arendamisse.

HAKA tegutseb Haridus- ja Noorteameti kooseisu sõltumatu ja iseseisva üksusena ning HAKA juhtimiseks on moodustatud erinevate huvirühmade esindajatest koosnev kuratoorium. HAKA kuulub Euroopa kvaliteediagentuuride registrisse EQAR.

Kuni 2022. aastani tegutsesime Eesti Kõrg- ja Kutsehariduse Kvaliteediagentuuri (EKKA) nime all. Vahetunud nimi on vastavuses uuenenud sisuga – lisaks kvaliteedi edendamisele nii kõrg- ja kutsehariduses on lisandunud üldhariduse ja täienduskoolituse valdkond.

MISSIOON

Võimestame õppeasutusi ning teisi partnereid õppimise ja õpetamise kvaliteedi edendamisel ning õppija arengu toetamisel.

Meie tegevuste keskmes on õppijate õigus kvaliteetsele haridusele ning Eesti hariduse usaldusväärsus nii siseriiklikult kui ka rahvusvahelisel tasandil. Hariduse kvaliteedi eest kannavad peamist vastutust õppeasutused. HAKA roll on suunata neid edendama oma kvaliteedikultuuri. HAKA kvaliteedi hindamise tegevustesse on kaasatud sõltumatud eksperdid.

Lähtume oma tegevuses Euroopa ja Eesti haridusvaldkonna arengusuunistest ning kokkulepetest. Kõik organisatsiooni protsessid on üles ehitatud koosloome põhimõtteid arvestades, väärtustame pidevat vastastikust õppimist ja saadud oskusteabe levitamist ühiskonnas.

Tutvu ajalooga.

Tutvu täpsemalt meie valdkondade tegemistega:

Kõrghariduse kvaliteedi hindamine

Kutsehariduse kvaliteedi hindamine

Täienduskoolituse kvaliteedi hindamine

Üldhariduse kvaliteedi hindamine

Meie inimeste kontaktandmed leiad siit.